Saturday, May 8, 2010

aduh laparnya

pagi ni terjaga pukul 3.30 pagi lagi...apa kes....
tapi apa apa pun...alhamdulillah...berjaya laksana tugasan ku sebagai hambaNya...

teringat pulak kat anak ambo yang sulung.......kakak pergi jambori....
macam macam aku pesan kat dia...blaa...blaaa...blaa...ye mak...ye makk..ok makk...
kelakar pulak aku rasakan.....
malam tadi...adiknya kena tidur sorang sorang diri....aku dah lama melelapkan mata....
dari lepas isyak lagi aku dah santai2 baring...terus lelap....
sekarang dah makin umur meningkat....makin cepat aku santai2 kat tilam...
tetiba...ayah...adik nak tido dalam bilik sekali....
anak ..anak...dah besar pun masih nak tidur ngan mak dan ayah...
ok lah...adik tido kat situ...aku terdengar ayah nya berkata..........
sempat juga aku mencelah...apsal dik.....adik nak tido ngan mak...

sekarang ni dah pagi dah...perut pula berkeroncong minta memacam....
malas pulak nak ke dapur hari hari cuti nii....teringat aku jika di kampung....
pepagi lagi aku mesti keluar merayap dengan cik abe ku...
dalam benakku inilah yang menjadi idaman ku...







adehhhh....semer ni menggoncang perut ku..........
rindunya kampung ku....rindunya kat aboh dan mama( al fatihah )

----------------------- ---------------------------



p/s mama dan aboh..kalian sentiasa dalam ingatan dan doaku.
alhamdulillah Allah bagi kami anak beranak rezeki yang hebat.
terima kasih Allah.

2 comments:

  1. Assalamualaikum... Salam ziarah dari sahabat.. nice blog n good entry..

    Sedikit tips dan info buat teman2 bloggers.. perkara remeh yg kita kurang perasan dan tutor 4 the latest read more.. tengok jgn x tengok.. sila klik disini
    Semoga bermanfaat insyaAllah.."Sebaik-baik manusia ialah orang yang dapat memberi manfaat kepada orang lain"(Hadis riwayat Al-Qudhi).

    "SAMPAIKAN WALAU SATU AYAT"

    P/S: Sedikit perkongsian dan renungan buat sahabat dan diri sendiri dari hamba yang hina jua serba kekurangan ini... sila klik
    DISINI

    "Sesungguhnya yang paling ditakutkan daripada apa yang aku takutkan menimpa kalian adalah asy syirkul ashghar (syirik kecil). Sahabat bertanya: "Apakah dimaksudkan syirik kecil itu? Baginda menjawab: Riak." (Hadis riwayat Imam Ahmad).
    Wallahualam.

    "Demi masa. Sesungguhnya manusia dalam kerugian. Melainkan mereka yang beriman dan beramal soleh serta saling menasihati untuk kebenaran dan saling menasihati untuk kesabaran". - Surah Al-Asr:1-3.

    blog anda bagus dan bermanfaat...!!! Teruskan menulis.. Semoga sejahtera dan semoga sentiasa diberi keberkatan.. wassalam.

    ReplyDelete
  2. salam sang bujang..
    tkasih sudi singgah..
    bnyk manfaat yg akak dpt dr blog bujang..

    tkasih..
    sama sama manfaatkan ilmu yg kita ada

    ReplyDelete